Tam Sürüm Bilgini Göster : Sorun Cevaplayalım
Seawinds
24-02-2006, 14:48
Merhaba, forumlarda bir de soru cevap sayfası oluşturalım; yemek pişirmek, kullandığımız malzemelerle veya yabancı tariflerde sıkça karşılaştığımız terimlerle ilgili; sorun elimizden geldiğince yardımcı olalım.
Yabancı tarifleri Türkçe'ye çevirirken ilk zamanlar çok sıkıntı yaşadım, çünkü birçok malzeme Türkiye'de bulunmuyor. Yabancı tariflerde eyaletler, ülkeler arası, aynı malzeme için farklı terimler kullanılabiliyor.
Kayıtsız
24-02-2006, 20:57
turkiyede fazla yaygin olmayan marshmallow yerine ne kullanabiliriz? cocuklarim alerjik oldugu icin marshmallow kullanamiyorum. marshmallow fondant yapimi icin kullanmak istiyorum. yardimci olursaniz sevinirim
sevgiler...
dilek
Kayıtsız
25-02-2006, 19:44
turkiyede fazla yaygin olmayan marshmallow yerine ne kullanabiliriz? cocuklarim alerjik oldugu icin marshmallow kullanamiyorum. marshmallow fondant yapimi icin kullanmak istiyorum. yardimci olursaniz sevinirim
sevgiler...
dilek
Evde yapabilirsiniz yapimi cok basit..
Deniz Guney(sitede sanirim problem olustu giremedim kendi adimla)
zuhal yalcin
26-02-2006, 14:36
Evde yapabilirsiniz yapimi cok basit..
Deniz Guney(sitede sanirim problem olustu giremedim kendi adimla)
marshmallow yapımını bizimle paylaşırsanız sevinirim
Kayıtsız
27-02-2006, 06:36
Zuhal Hanim giris sorunum cozulur cozulmez, ev yapimi adi altinda sorularinizi yanitlayacagim.Maple surup vs.
sevgiyle
Deniz Guney
Kayıtsız
27-02-2006, 14:12
ev yapimi bolumunde tarifinizi gordum, cok tesekkurler...
zuhal yalcin
01-03-2006, 03:47
ev yapimi bolumunde tarifinizi gordum, cok tesekkurler...
çok pardon ev yapımı bölümü dediğiniz deniz güneye ait bir site adresimi var ordamı gördünüz belirtirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Kayıtsız
01-03-2006, 13:38
hayir, yine bu forumda acilan bir baslik altinda gordum demek istemistim. konunun basligi "Yabanci tariflerde gecen terimlerin, evde yapimi"
ayrica adresi http://www.muziskitchen.com/forum/showthread.php?t=6
sevgiler
Seawinds
01-03-2006, 18:52
Bir soru da ben sorayım; " Maple Syrup " veya " Sherry " yerine ne kullanabiliriz ?
zuhal yalcin
02-03-2006, 05:26
hayir, yine bu forumda acilan bir baslik altinda gordum demek istemistim. konunun basligi "Yabanci tariflerde gecen terimlerin, evde yapimi"
ayrica adresi http://www.muziskitchen.com/forum/showthread.php?t=6
sevgiler
ilginize çok çok teşekkür ederim tarifi gördüm ve çok mutlu oldum en kısa zaman da deneyeceğim sevgili DENİZ GÜNEYE de teşekkür ederim tarifi bizlerle paylaştığı için
sevgiler
Deniz Guney
02-03-2006, 08:20
Bir soru da ben sorayım; " Maple Syrup " veya " Sherry " yerine ne kullanabiliriz ?
Maple surubun ev yapimini (yaklasik yakin tattir) yazacagim diger basliga...Bundan baska birsey kullanabilcegini sanmiyorum akcaagac rayihasini yakalaman cok zor cunku gercegi olmadikca...
Sherry zaten Ispanyollara ait bir sarap..Ozelligi beyaz, alkol seviyesi yuksek ve kuru bir sarap olmasi..Turkiye'de bu ozelliklerde sarap bulabilecegini biliyorum bir sarapsever olarak :) Bizdeki saraplar da yabana atilacak cinsten degil pek...
Seawinds
21-04-2006, 18:50
" Rhubarb " Işgın, Ravent; bildigim kadariyla bir sebze; lezzet olarak neye benzer, yerine ne kullanabilirim, Istanbul'da nerede satilir, bilginiz var mi ? :confused: