Tam Sürüm Bilgini Göster : Arayıp da bulamadıklarınız
Seawinds
23-02-2006, 15:24
Yemek yaparken (Türkiye'de) arayıp da bulamadıklarınız, en çok eksikliğini hissettiğiniz malzemeler nelerdir ?
Kayıtsız
24-02-2006, 15:36
Yemek yaparken (Türkiye'de) arayıp da bulamadıklarınız, en çok eksikliğini hissettiğiniz malzemeler nelerdir ?
örneğin;mısır şurubu, kestane unu ilk aklıma gelenler.
zuhal yalcin
24-02-2006, 18:36
mısır şurubuna ben de katılıyorum ayrıca süslü muffin kapsülleri ,jel gıda boyaları çok az yerde mevcut ve de çok pahallı dekoratif pasta ekipmanları ve de türkçe tarif kitapları kek formaları hersene bir model çıkarıyorlar ve başkada seçenek yok var olanalrda ithal olduğundan epey fiyatlı aaaaaaa birde en önemlisini unutuyordum bizde ki puding poşetleri gibi poşetlerde evde hazırlanmak üzere üretilmiş marshmallow(eti pufların içinde bulunan köpük yapılı bir çeşit tatlı şekerlemesi) var o da maalesef Türkiye de yok eğer yapımını bilen varsa tarif verilirse çok çok sevinirim ilk etapta aklıma gelenler bunlar
Kayıtsız
24-02-2006, 19:31
herşeyi bulduk da bu mu kaldı diyebilirsiniz belki:))
ama evde pizza yapmaya çalışan biri olarak pizzaya, pizza fırınında pişmiş gibi tat veren pizza taşını kolayca bulabilmek isterdim.
Kayıtsız
24-02-2006, 20:53
misir surubunu aktarlard, misir carsilarinda bulmak mumkun. fiyat olarak fazla yuksekde degil. benim sorunum degisik renklerdeki gida boyalari, pasta suslemelerinde kullanilan krema uclari. turkiye de cok az sekilleri mevcut olanlarda zaten (abd ye gore) 10 kat daha pahali.
ayrica degisik sekillerde cupcake kaliplari, kitchen aid mikserleri (bazi yerlerde satiliyor, ama cok pahali)
Pınar Kırmızıoğlu
24-02-2006, 21:01
Merhaba sevgili Muzaffer,
Benim derdim de Stevia. Ankara'dan Niğde'ye taşındım.Stevia'yı bulamadığım için sevgili Mine'den fidelerini alıp bu sene bahçemde yetiştireceğim. Oysa stevia sitesinde pek çok tipte hazır ürün ilanı görüp imreniyorum.Sevgiler.
Hayattan Renkler'den Pınar Kırmızıoğlu
Kayıtsız
24-02-2006, 21:51
Herkeze selam,
Marsmallow lari bende cok ozledim.Bide Pasta uclarina ve gida boyalarina...Bide aslinda ABD de herurunun low fat li olanlari vardi.Burada onlardanda daha yeni yeni cikmaya basladi....
meliha özdamar
24-02-2006, 22:12
merhaba, benim arayıp bulamadıgım portakal çiçegi suyu. mısır çarsısında çok aradım adını dahi duymamışlar. sonra yaşlı bir aktar, eskiden çok kullanılırdı dedi hikayesini anlattı. araplar hala kullanıyormuş, ama burda yok.
Kayıtsız
25-02-2006, 06:04
Oncelikle aklima gelen hazir crusst ( cheese kek tabani) ve whip cream .bence bunlar hem lezzet hem de kolaylik acisindan buyuk eksiklik.ornegin bu malzemelerle yaklasik 3dk. da cheese kek yapiyorum ve bu cheese keki yiyipte begenmeyen henuz olmadi.Benim vazgecemedigim favorilerimdendir.
Kayıtsız
26-02-2006, 02:39
Şu ana kadar liste yapılan her şey Türkiye'de var.
Kusura bakmayın ama madem meraklısınız araştırırsanız hepsini bulursunuz.
Ayrıca pahalı diyorsunuz iyi güzel de bunları ithal eden firmalar tonlarca getirmediği için ve sadece bizim gibi 1-2 kişiye getireceği riskine kadar fiyatları yüksek tutuyor. Çok alan olsa bahsettiğiniz ürünleri fiyatları da nispeten düşer.
Kek kalıpları, jel süslemeleri, duy, pizza taşı, marshmallow, whip cream, stevia, ....sadece portakal çiçeği suyunda takıldım. Bugüne kadar ihtiyacım olmadığı için elimin altında değil onun bilgisi.
zuhal yalcin
26-02-2006, 02:54
Şu ana kadar liste yapılan her şey Türkiye'de var.
Kusura bakmayın ama madem meraklısınız araştırırsanız hepsini bulursunuz.
Ayrıca pahalı diyorsunuz iyi güzel de bunları ithal eden firmalar tonlarca getirmediği için ve sadece bizim gibi 1-2 kişiye getireceği riskine kadar fiyatları yüksek tutuyor. Çok alan olsa bahsettiğiniz ürünleri fiyatları da nispeten düşer.
Kek kalıpları, jel süslemeleri, duy, pizza taşı, marshmallow, whip cream, stevia, ....sadece portakal çiçeği suyunda takıldım. Bugüne kadar ihtiyacım olmadığı için elimin altında değil onun bilgisi.
EVET SÖYLEDİKLERİN DOĞRU OLABİLİR AMA BANA ŞU MARSHMALLOW POŞETLERİNDEN BULURMUSUN NERDE SATILIYOR EN AZINDAN YERİNİ SÖYLE FİYATIDA ÖNEMLİ DEĞİL TÜRKİYEDE POŞETTE EVDE YAPILMAK ÜZERE SATILAN VARSA YERİNİ SÖYLEYEBİLİRMİSİN SÖYLERSEN BEN DE SANA TÜRKİYE DE OLMAYAN SENİN İSTEDİĞİN BİR ŞEYİ GETİRTECEĞİM SÖZ:)))))DEMEKKİ ŞU ANA KADAR LİSTE YAZILAN HERŞEY YOKMUUUUUUUUŞ...
Kayıtsız
26-02-2006, 10:52
Dokum tava,teflon olmayan tava,
Kayıtsız
27-02-2006, 02:03
sevgili zuhal,
Hem minileri (hot chocolate a koymak için) hem de büyükleri var. Ben senden bir şey istemiyorum çok sağol çünkü herşeye accessim var.
Bizim bir hocamız 'know your book' derdi. Open book sınavlarda bile kırık not almak mümkün olabiliyordu. Sadece biraz bakmak gerekiyor.
Döküm tavayı, geçen senelerde paşabahçede bile satıyorlardı ancak benim kadın kurulamadan bırakınca paslandı .
Şu anda bir çok yerde tava çeşitleri mevcut.
Kayıtsız
27-02-2006, 06:26
Ben gene giremedim bilmiyorum belkide benim hatam sevgili Muzaffer bir el atip bakarsan sevinirim.
Turkiye'de whipping cream maalesef yok. Var olmasina var ama tek tip sivi satilan (CIRPILINCA KREMA HALINI ALAN)krema var.Diyelim ki insanlar double cream kullanacaklar veya tarif half half diyor.O zaman ne olacak?:)
Kayıtsız
27-02-2006, 09:24
zuhal hanım sormus ama yanıtını bende beklıyorum ..marshmallow lar nerede satılıyor.daha once makrolarda var dendı..ama artık satmıyorlarmıs..
ben ıcıce kalıplardan arıyorum..sadece tupperwarede gordum ama daha kapsamlı bır paket bakıyorum..bırde pasta susleme dekorları..sınderelaa..wınnıe pooh karekterlerı vs..olsa evde dogum gunu pastaları daha kolay olacak ...ve tabıı satılan yerın ulasılır olması..herkes ıstanbulun merekezınde oturmuyor..
Seawinds
27-02-2006, 11:20
krem tartar, custard powder, sprey sivi yag, rhubarb hayatimda tadina bakmadim bunun.
Özlem Tansug
condensed milk
lemon grass
cream of tartar
galangal
soy sauce dark
Özlem Altınok
ben bir ara japon yiyeceklerine takmistim. miso da miso diye
tutturmustum ve bulamiyordum, simdi taksim'de, fransiz konsoloslugu
arkasindaki japon kültür merkezinde bazi japon tatlari var gerçi ya
henüz oradan bir sey almadim.
simdilerde ne bulursam onu kullaniyorum yiyeceklerde!
Tijen İnaltong
Merhaba,
Eksik bulduðum urunler:
thai siratcha aci sos
kosher salt
black salt
red salt
her mevsim taze kuskonmaz yok
truf mantari, cok cok az bulunuyo keme diye adi geciyor
ama kaliteli diil...
yellow beans
purple beans
marketlerde jelatin yok, toptancilarda var sadece...
okyanus baliklari (tuna gibi)...
istridye
et sularinin base'leri yok, toz var cok onlar da
kalitesiz...
ex: oxxo cubes (beef base, veg base, lobster base,
chix base, shrimp base gibi...)
bir suru baharat yok: shezchuan pepper mesela aklima
su an gelmiyo diger baharatlar...
peynir yok: yurtdisinda herhangi bir foodstore'a gidin
en az 50 ceþit peynir var... (bizde cok kisitli)
ve daha aklima gelmeyen nice malzemeler vardir tr'de
olmayan. Ama tabi butun bunlar talebin olmayisindan
kaynaklaniyor. maalesef Turk insani hattaha Turk
ascisi, kendi aliskanliklarindan vazgecmeyip, bildigi
seyleri yemege ve pisirmeye devam ediyor.
Sevgiler,
Cem Erol
Executive Sous Chef
Les Ottomans Hotel Istanbul
Wasabe bulmak istiyorum ve bulamiyorum. Sonra sushi icin nori denen yosun tabakalari, arada bir sarküterilerde oluyor ama sans eseri.
Kurutulmus porcini olsa sevinirim, belki vardir, son zamanlarda bakmadim gerci.
Bir de eskiden cok istedigim bir sey, degisik bulyonlardi. Et ve tavuk haricinde, yabanci memleketlerde sahane bulyonlar vardir, dikkat ettin mi bilmem. Domates bulyonu, sebze, porcini, sogan, vs bulyonlari, artik cogu da organik, yani korkunc kimyasal dolu degiller. Corbalara, sebze ya da makarna haslarken, pilavlara gayet harika oluyor.
Baharat karisimlarindan isterdim bir de, garam masala, miso, tamari. (bunun ne oldugunu dahi bilemiyorum, ama güzel bir sey olsa gerek, cok sevdigim bir yemek kitabimda hep geciyor.)
bir de özellikle ingiltere'de vardi, raw sugar. acik kahverengi tuhaf sekillerde irili ufakli. kocaman parcalar var, namuntazam, ya da ufak kristaller var falan. acayip severdim, caya kahveye koymak icin, tadlari da cok güzeldi.
Candan Turhan
Seawinds
27-02-2006, 12:46
Arkadaslar vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim... :)
Aklınıza geldikçe yazın lütfen...
Kayıtsız
28-02-2006, 12:06
Süt çeşitleri. Yarım yağlı litrelik süt bulmak çok zor. Onun haricinde, whipped cream, low fat whipped cream, half-half dedikleri süt-krema karışımları. Yoğunlaştırılmış süt vs gibi aklıma gelmeyen bir sürü süt ve süt ürünü çeşidi var.
Deniz Guney
02-03-2006, 08:33
Bahsettiginiz sut urunlerinin bir kismini tarifi diger baslikta mevcut..
Yogunlastirilmis sut
whipped cream
half -half dediginiz sey sut-krema karisimi degildir. %35 ve biraz ustu oranda yag iceren sutlere bu ad veriliyor.Soguk bir kaba doktugunuzde ve soguk mikser ucuyla cirptiginizda seker ekleyip, krema halini alir.Ve sizin eskiden beri kullandiginiz cirpilmis toz krem santinin ta kendisi olur gerek gorunum gerek tad olarak..Onlar krema olarak adlandiriyorlar bunu ama aslinda krema degil...
whipped cream'de ayni sekilde biraz daha dusuk yag iceren cirpilinca krema seklini alan bir urun..
yani %35 yagli sutse half-half
%40 civari ise double cream olarak aniliyor ornegin.
Low fat ise kalori hesabi yapan kisilerce tuketilen urunler..Yani cok fazla sismanlatmayan...
Seawinds
02-03-2006, 13:03
Türkiye'de satılan kremaların yağ oranları % 35 - 36 ve 38 markaya göre değişiyor. SEK krema % 38 yağ içeriyor ben en çok bunu kullanıyorum.
Yabancı tariflerde geçen;
Double Cream: % 40 - 48
Heavy Cream (Whipping Cream): % 36 -40,
Light Whipping Cream: % 30 - 36
Light Cream: % 18 - 30
Single Cream (Half-half) (Pouring Cream) % 10-12 arasi yag icerdigini biliyorum.
Kayıtsız
02-03-2006, 20:16
Pizza tasini nerede bulabiliyorsunuz? Ben de bulmak isterim.
Benim aklima gelen malt var, bir arkadasim aylardir ariyor, bir turlu bulamadi.
Pizza tasi diye bahsettiginiz nedir ?
tesekkurler
Alev
Kayıtsız
03-03-2006, 15:16
Merhaba,
Benim en çok sıkıntı yaşadığım şey pasta süsleme malzemeleri ve kek kalıpları. Eritme çikolatalar, süsler..
Evren Bilgin
Kayıtsız
11-03-2006, 18:16
Pizza taşı, terracota tiles, ısının eşit dağilmasını sağlayan taşlar, fırına konuyor, mermer olanı da var galiba.
Istanbul'da nerede bulunduğunu bilen varsa çok makbule geçecek.
sushi yosunu bulamiyorum heryerde:()
Kayıtsız
13-03-2006, 11:35
Sushi yosununu Makro Marketlerde bulabilirsiniz.
Kayitsiz isimli kullaniciya,
Tr'de olmayan urunlerde yazdigim malzemelerden 2den fazlasini kayitsiz arkadasimiz bulsun, kendisine istedigi yerde yemek ismarlayacagim.
tsk
Kayıtsız
06-04-2006, 11:49
Sevgili Dostlar,
Türkiyede yok yok. Fakat onu yapacak insan bulmak zor.
Pastacılık ile ilgili ürün ve malzeme Eminönünde FERMO firmasında bolca var.
Baharat ve esanslar ve boyaları AYFER KAUR, mısır çarşısında soldaki ilk baharatcıda bulabilirsiniz.
Pizza fırınına aradığınız taş ise fırın güveçleri satan yerlerden büyük boy TOPRAK SAÇ alıp kullanabilirsiniz.
Fakat evde yapmak için fırınlarınızın sıcaklığı uygun değil. Onun için fırını en yüksek sıcaklıkta ısıtıp, Pizzayı toprak saça koyup, yapabilirsiniz. Ev fırınları maksimum 200-250'C dir. Pizzacı fırınları 400'C dir.
Japon hardalı, KOZA gıda tarafından satılmaktadır. Veya japon lokantalarına girip, sorun. Mutlaka yardımcı olacaklardır.
Birçok ürün aramakla bulunmaktadır.
Lütfen güzel şeyleri yapmak için en iyisini bulmalı ve en iyisini yapmalıyız.
Hepiniz, candan kutluyorum.
Aramalarınızda başarılar.
Emo
Kayıtsız
30-07-2006, 12:06
Arkadaslar vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim... :)
Aklınıza geldikçe yazın lütfen...
karpuz ve bal kabagı dekorlarını arıyorum
Merhaba!!
Ben Tamari Sos'u nerede bulabilirim İstanbul'da?
Bana yardimci olabilriseniz çok sevinirim!
Selamlar
:)
Seawinds
23-12-2006, 13:44
Merhaba,
Tamari sos uzun zamandır ithal edilmiyormuş. İthal eden firmayı arayıp sizin için sordum, 1 yıldır ithal etmediklerini söylediler. Aynı olmamakla beraber tamari sosa en yakın sos "dark soya" sosudur, marketlerde satılıyor.
Butternut Squash ekleyeceğim ben yukarıda sayılan malzemelere....
Seawinds
20-07-2007, 12:58
Merhaba,
Online Gurme Market'iniz www.gurmenet.com açıldı.
Türkiye'de arayıp da bulmakta güçlük çektiğiniz gurme gıda ürünleri ve yüzlerce çeşit şarap artık elinizin altında.
Şarap, peynir, sushi, ıstakoz, prosciutto, bacon, pastacılıkta kullanılan malzemeler, bitki çayları, ithal meyve suları, baharatlar (bu kategoride çok iddialıyız; artık Mısır Çarşısı'na gitmenize gerek kalmayacak, yerli ve ithal yüzlerce baharat) hiçbir yerde bulamayacağınız özel gurme gıda ürünleri, dekorlu ve dolgulu çikolatalar, bakliyat, makarna, pirinç, soslar, gurme zeytinyağları, konserve sebzeler, kurutulmuş ve konserve egzotik meyveler ... aklınıza gelen gelmeyen binlerce ürün...
Kayıtsız
03-11-2007, 11:39
Sn. Cem Erol Bey, Bu Zamana Kadar Muhtemelen Bulmuşsunuzdur Ama Garam Massala'yi( Ve Birkaç Egzotik Baharat Karişimini Daha) Capitol Alişveriş Merkezindeki Migrosta Bulabilirsiniz, Iyi Çalişmalar..Esin..
Kayıtsız
14-04-2008, 16:11
Sevgili arkadaslar,
Anadoluda unutulan lezzetler hakkinda bilgilerinizi paylaşmak istiyor ,ya da bu konuda bilgi ednimek istiyorsaniz kaybolantatlar@yahoogroups.com 'a uye olabilirsiniz.
Selamlar
Bulent Tandogan
moderator